Wilmie Braakman



Wie ben ik?

Ik werk als contextueel therapeut in mijn praktijk te Nieuwleusen, dichtbij Zwolle. Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.

Van kinds af aan ben ik geboeid door mensen. Waarom doen ze wat ze doen? Hoe gaan ze met elkaar om? Wat hebben ze nodig? Mijn werk in de thuiszorg, vrouwenhulpverlening en bemoeizorg, versterkte die fascinatie. Dat leidde me op latere leeftijd naar de opleiding Maatschappelijk werk (2004), de opleiding Contextuele therapie (Leren over leven, 2009), School voor Relatietherapie (2013), opleiding Traumaseksualiteit (2014) en Psychodrama (2019).

Het werk van Leanne Payne en Simone Pacot bracht verdieping, in wie we zijn als mens; hoe we onszelf kunnen worden en blijven. De contextuele benadering past bij me. Het raakt mij in mijn verlangen naar verbinding en recht doen aan wat mensen meemaken in hun leven.

Ik heb respect voor de overtuigingen en waarden van anderen. Zelf heb ik een christelijke levensovertuiging. Het is afhankelijk van de behoeften van de ander of en hoe dit eventueel naar voren komt in de therapie.

De basis van mijn werk is continue vakkennis en levenservaring. Dit bij elkaar heeft mij veel persoonlijke en professionele groei opgeleverd. Dat wil ik anderen ook graag laten ervaren. Ik doe dat betrokken, deskundig en met plezier!

Waarom therapie?

"Een van de valkuilen van de kindertijd is dat het niet nodig is iets te begrijpen om het ook te voelen. Tegen de tijd dat de ratio in staat is het gebeurde te begrijpen,zijn de wonden in het hart al diep." (De schaduw van de wind, Carlos Ruiz Zafón, 2004)

Als gevolg van de onbegrepen wonden uit de kindertijd lopen veel mensen vast in zichzelf en in de relatie met anderen.

Om hieruit te komen bied ik therapie aan. Ik heb het vaste vertrouwen dat er voor iedereen stappen te zetten zijn. En soms is stilstaan de beste stap die je kunt maken.

De aanleiding voor een therapie-traject kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, maar vaker is de aanleiding niet zo duidelijk aanwijsbaar. Soms heb je al langer het gevoel dat het niet gaat zoals je graag zou willen, of je ervaart een zekere onvrede over de manier waarop je met bepaalde situaties omgaat. Allemaal goede redenen om contact op te nemen en te ontdekken of ik de juiste persoon voor je ben om met je klachten en vragen aan de slag te gaan.



Alychet van der Hooning



Wie ben ik?

Over het algemeen ben ik vrolijk, bezig, houd ik van afwisseling, stilte en heb ik te veel ideeën om in één leven uit te werken.

Als therapeut ben ik betrokken, analytisch en betrouwbaar. Geen gebreken? Natuurlijk wel! Als je er last van hebt hoop ik dat je me dit laat weten.

Ik ben getrouwd en samen met mijn man hebben we twee zonen en evenzoveel schoondochters.

Scholing en werkervaring

HAVO, drie jaar bijbelschool (Doorn), Maatschappelijkwerk en Diensverlening (Ede) en als zodanig jaren gewerkt in Amsterdam.

Voor mijzelf begonnen in 2004 en meegedraaid in ConPas (destijds een vereniging van gelijkgezinde therapeuten). Opleiding contextueel therapeut afgerond (Utrecht 2004-2008) en ter afwisseling en vermaak de ClownsVakschool gevolgd in Amsterdam (2009-2011). Erg leuk en heel leerzaam als therapeut. Een clown moet echt zijn anders is deze niet om aan te zien.

Daarna volgde de School voor Relatietherapie (Utrecht 2012-2014). Weer twee heel waardevolle jaren!

Wilmie heeft me overgehaald met haar de opleiding traumasekuologie (Cothen 2016) te volgen: hulp aan hen die seksueel misbruikt zijn. De opleiders waren ook psychodramaturgen. Zij hebben ons besmet met hun passie: psychodrama. Wat een fantastische werkvorm is dit! We wilden dit dan ook goed onder de knie krijgen en we hebben ons ingeschreven bij het Instituut voor Psychodrama (Cothen 2016-2019).

Ik zoek altijd naar efficiëntie, effectiviteit en verbetering van de therapieprocessen. Dit heeft er toegeleid dat ik in januari 2020 gecertificeerd KernTalenten analist ben geworden. Hiermee heb ik een methodiek in handen die mensen op een snelle manier in hun kracht kan zetten. De impact blijkt minstens zo groot te zijn als therapie en als het er aan voorafgaat geeft het een goede ondergrond en richting!

Als vrijwilligster ben ik vanaf 2004 werkzaam in het gebedsteam van Toerusting Pastorale Zorg (TPZ). Het doel van TPZ is het trainen/toerusten van professionele hulpverleners, predikanten en leken om werkzaam te zijn in pastoraat en hulpverlening door middel van genezend gebed op basis van het gedachtegoed van Leanne Payne. Een hele mond vol. Het komt er op neer dat ik gewoon graag mensen help God te ontmoeten.