Relatietherapie

Je leest dit niet voor niets ... Wat is er aan de hand? Zijn je verwachtingen niet uitgekomen? Is er sprake van 'een ander", of ben je daar bang voor? Ergens ben je elkaar onderweg kwijt geraakt. Misschien kan je het punt aanwijzen, maar evenzo vaak kunnen geen van beiden dat. Het is wel duidelijk dat er iets moet gebeuren.

We willen jullie hier graag bij helpen!


Hoe werkt het?

We beginnen met een uitgebreide intake, die bestaat uit een eerste gesprek met jullie als paar en daarna een gesprek met elk afzonderlijk.

In de 3e sessie zal een therapiecontract opgesteld worden waarin iedereen zich kan vinden.

Een relatiegesprek duurt 1 1/2 uur.

Stellen kunnen ook besluiten deel te nemen aan de therapiegroep voor echtparen. Zie: Psychodrama.

Als je voor aanvang van de relatietherapie een KernTalentenonderzoek laat uitvoeren zal dit het veranderingsproces tussen jullie versnellen.

werkwijze

Het gesprek is natuurlijk belangrijk. Maar niet iedereen kan evengoed onder woorden brengen wat hij of zij bedoelt. Er zijn er ook die het ronduit vervelend vinden. We willen aan sluiten bij wat je past als persoon en als koppel. Daarom maken we ook gebruik van psychodrama technieken voor mensen die meer ervaringsgericht leren en een 'Taal erbij'. Door de poppetjes voor je ogen neer te zetten ontvouwt zich het verhaal. Een beeld zegt meer dan duizend woorden.


KernTalenten

Jullie kunnen er ook voor kiezen afzonderlijk een KernTalenten traject doen.

Het kan best zijn dat relatietherapie dan niet meer nodig is. Mocht dit wel het geval zijn dan weet je heel precies wat er nog ligt om aan te werken. Misschien individueel of als koppel.