Autonomie versus Verbondenheid

In de groepen maken we gebruik van het psychodrama. Dit mag je niet verwarren met het rollenspel. We kijken met elkaar naar patronen waar je last van hebt. Als jezelf niet inbrengt help je de ander zijn innerlijke wereld zichtbaar te maken. Je zult merken dat het een hele plezierige werkvorm is waarin plezier en diepgang zich snel kunnen afwisselen. Klik voor meer informatie hier.

Dit thema wordt afzonderlijk aangeboden aan individuen en stellen.


Autonomie versus verbondenheid I

3 bijeenkomsten

Omgaan met je eigen verlangens, behoeften en grenzen als de ander deze ook heeft. Hoe maak je duidelijk waar je staat zonder het contact met de ander, of jezelf te verliezen?

We gaan aan de slag met twee modellen: de Stoelendans het Model van Verdeeldheid.

De Stoelendans maakt het patroon duidelijk waarin je (vast)zit en geeft je zicht op 'de vrijheid om jezelf te zijn' en verbonden te blijven.

Het Model van Verdeeldheid laat je zien en ervaren wat je tegenhoudt om jezelf te zijn en geeft je zicht op de mogelijkheid dit te overwinnen.

Na elke oefening is er ruimte om te delen hoe het voor je was.Autonomie versus verbondenheid II

3 bijeenkomsten

De eerste serie waarin gewerkt wordt met de Stoelendans en het Model van Verdeeldheid is de basis voor de verdiepingsslag die we in deze bijeenkomsten gaan maken.

We gaan werken met de Zeven Posities, die overeenkomen met 7 lichaamsgebieden:

Kruin (verbondenheid met God)

Hoofd (denken)

Keel (spreken)

Hart (passie en verlangens)

Buiken, boven de navel (Ik, de wil)

Buik, onder de navel (geborgenheid; well be-ing)

Stuitje (veiligheid, ja-nee, sens of be-ing)

We gaan je helpen te ontdekken hoe je met de ander kan leven vanuit een innerlijke heelheid en waar je blokkades (splitsingen) zitten.