KernTalenten


De sleutel naar een waardevol leven: investeer in een KernTalentenonderzoek!

Een KernTalentenonderzoek helpt je talenten te ontdekken en te komen tot studie- en carrièrekeuzes. Door het onderzoek krijg je zicht op je KernTalenten, die de sleutel zijn tot het maken van duurzame en passende keuzes. Het maakt duidelijk wie je bent, wat je wilt en waar je potentie zit. Neem contact op met Alychet van der Hooning. Zij is gecertificeerd KernTalentenanalist en kan je helpen de juiste richting te kiezen voor meer leef- en werkplezier!


Voor wie en wat levert het op?


Voor iedereen! boven de 12 jaar


1. Zelfkennis

Weten wat wel en niet bij je past

Begrijpen waarom het bij jou is zoals het is

Weten wat je potentie is


2. Keuzes maken wordt makkelijker

Bij het zoeken naar een (andere) baan

Bij het kiezen van een opleiding

Bij het zoeken naar een passende hobby

Bij het passend maken van je huidige baan (jobcrafting)

Hoe kan ik mijn baan meer passend maken?

Er zijn allerhande kruispunten in je leven waar je keuzes moet maken. Met het KernTalentenonderzoek heb je een waardevol kompas dat je helpt je richting te bepalen.


3. Van moeite naar flow

Wat geeft en wat kost je energie (stress)?

Welke keuzes moet je maken om een bore- of burn-out te voorkomen?

Wat zal je een gevoel van voldoening en plezier geven?


Werkgever - Werknemers

Niet alleen jij, ook je werknemer heeft profijt van een KernTalentenonderzoek. Overleg daarom met hem/haar of hij (een deel van de) kosten wil betalen.

Werkgevers zijn gebaat bij werknemers die goed in hun vel zitten

Werknemers zijn gelukkiger als ze ruimte krijgen te doen wat bij hen past


Therapeutisch effect


Door het KernTalentenonderzoek krijg je inzicht in wie je bent, wat bij je past en wat niet. Je ontdekt waarom bepaalde situaties energievreters zijn en waarom andere steeds weer voor problemen zorgen. Het laat je ook zien hoe je zaken anders kan aanpakken. Het KernTalentenonderzoek helpt je op een realistische wijze naar jezelf te kijken!


Uit het KernTalentenonderzoek zal het volgende blijken

of je meer bevestiging nodig hebt dan anderen

of je van nature de lat hoog legt / of hoger legt dan bij je past

of je liever niet in het zonnetje gezet wil worden

of je je snel verveelt (of juist een ‘lange adem’ hebt)

of het bij je past dat je geen zin in verjaardagen hebt

of het bij je hoort dat je bang bent om risico’s te nemen (of ze juist nodig hebt)

of je gevoelig bent voor faalangst

wat de reden is van je burn- of bore-out klachten

waarom je zo moeilijk nee kunt zeggen

of… Vul zelf iets in waar je tegen aan loopt! Wie weet krijg je ook daar antwoord op.

Na een KernTalentenonderzoek ga je anders naar jezelf kijken. Het geeft je zelfkennis, zelfinzicht en zelfvertrouwen!


Partnerrelaties


Ontdek wie je zelf bent en wie je partner is aan de hand van het KernTalentenonderzoek. Ontdek de nieuwe mogelijkheden voor je relatie aan de hand van het verslag dat je na afloop ontvangt. Omarm de uitkomst en ervaar dat je perspectief krijgt om van elkaar te genieten. Laat het KernTalentenonderzoek de start zijn voor een blijvend en waardevolle relatie!

wie zijn jullie?

In een relatie ontdek je dat je partner naast positieve, ook lastige eigenschappen heeft. Het is niet altijd makkelijk om deze te accepteren en er goed mee om te gaan. Middels het KernTalentenonderzoek wordt duidelijk hoe jij en je partner in elkaar zitten. Je wordt uitgedaagd anders naar jezelf en je partner te kijken en beter met elkaar om te gaan. Het KernTalentenonderzoek is een goede start om met elkaar realistische doelen te stellen.

Sleutel naar herstel

Jullie relatie staat of valt met het omarmen van elkaars KernTalentenprofiel. Mocht blijken dat jullie na een KernTalentenonderzoek nog verdere hulp nodig hebben, dan kan je heel gericht aan de slag. Je weet immers wie je bent en wie je partner is.Jullie relatie staat of valt met het omarmen van elkaars KernTalentenprofiel.

Teams


Wie wil dat niet: lekker in je vel zitten en prettig samenwerken met je teamgenoten?

Een KernTalentenonderzoek helpt een team de potentie die aanwezig is te benutten, zodat iedereen in het team tot zijn recht komt! Doen waar je blij van wordt, dat wil toch iedereen?

De uitkomst van een KernTalentenonderzoek geeft niet aan wat iemand goed kan, maar wat hij of zij leuk vindt om te doen. Na het onderzoek is duidelijk wat de energiegevers zijn van de teamleden. Dat geeft een nieuwe dimensie in een team en verstrekt het samenwerken. Een KernTalentenonderzoek haalt het beste uit jou en je team!


Wat kunnen jij en je team verwachten?

Een KernTalentenonderzoek brengt in kaart wie je bent, waar je kracht ligt en wat je wilt inzetten om je competenties verder te ontwikkelen. Door een KernTalentenonderzoek ontstaat in een team een betere basis voor plezierig en effectief samenwerken.

Verder:

komt er meer onderlinge verbinding met oog voor elkaars kwaliteiten

ontstaat er meer betrokkenheid en worden activiteiten succesvoller uitgevoerd (flow)

zul je als team meer professionele voldoening gaan ervaren

ontstaat er meer begrip voor de andere teamleden en hun kwaliteiten. Dit bevordert de samenwerking

werkt het preventief tegen burn-out klachten en is het stress verminderend.


Een team dat zich bewust is van zijn sterke KernTalenten is effectief en ervaart energie, voldoening en werkplezier.

KernTalenten

In 1982 ontdekte Daniëlle Krekels het bestaan van KernTalenten. KernTalenten geven je karakter, je verlangens en je natuurlijke vermogens weer. Elk mens is uniek en heeft een unieke KernTalentencombinatie. Er zijn ruim 90 miljard combinaties mogelijk. De uitslag van het KernTalentenonderzoek is daarom telkens anders, persoonlijk en toegespitst. Het geeft een duidelijk beeld van wie je bent met alle mogelijkheden die daar uit voortvloeien. Het verslag wat je krijgt is een kleurrijk palet om mee aan de slag te gaan.

Unieke methode

Ook de methode die gebruikt wordt is uniek. Aan de hand van een vragenlijst wordt gekeken naar dat wat je als kind met plezier deed. In dit spelgedrag liggen de kiemen van de volwassene die je later zult zijn. De uitkomst van het onderzoek gaat een leven lang mee! Bovendien is het maatwerk. Het is geen beoordeling, wel geeft het handvatten voor een waardevol leven!

Wil je weten hoe het in zijn werk gaat? Klik hieronder op 'Het traject'