Wie ik ben


Ik werk als contextueel therapeut in mijn praktijk te Nieuwleusen, 10 km ten noorden van Zwolle. Ik ben getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.

Van kinds af aan ben ik geboeid door mensen. Waarom doen ze wat ze doen? Hoe gaan ze met elkaar om? wat hebben ze nodig? Mijn werk in de thuiszorg, vrouwenhulpverlening en bemoeizorg, versterkte die fascinatie. Dat leidde me op latere leeftijd naar de opleiding Maatschappelijk werk (Gereformeerde Hogeschool, 2004) en vervolgens de opleiding Voor Contextuele therapie (Leren over leven, 2009), School voor Relatietherapie (2013), opleiding Traumaseksualiteit (2014) en Psychodrama (2019).

Ik kwam in aanraking met het werk van Leanne Payne en Simone Pacot wat me nog meer verdieping bracht in wie we zijn als mens; hoe we onszelf kunnen worden en blijven. Echt en authentiek. De contextuele benadering is me op het lijf geschreven. Het raakt mij in mijn verlangen naar verbinding en recht doen aan wat mensen meemaken in hun leven. Daarom vind ik het belangrijk om aansluiting te zoeken en respect te hebben voor de overtuigingen en waarden van anderen. Zelf heb ik een christelijke levensovertuiging. Het is afhankelijk van de behoeften van de ander of en hoe dit naar voren komt in de therapie.


De basis van mijn werk is vakkennis en ervaring. Mijn eigen levenservaring, de continue scholing en uiteraard de ondervindingen met degenen die met mij het therapieproces aan gingen. De stappen die ik gezet heb, hebben mij veel persoonlijke en professionele groei opgeleverd. Dat wil ik anderen ook graag laten ervaren. Ik doe dat betrokken, deskundig en met plezier!


Waarom therapie?

"Een van de valkuilen van de kindertijd is dat het niet nodig is iets te begrijpen om het ook te voelen. Tegen de tijd dat de ratio in staat is het gebeurde te begrijpen,zijn de wonden in het hart al diep." (De schaduw van de wind, Carlos Ruiz Zafón, 2004)

Als gevolg van de onbegrepen wonden die tijdens de kindertijd ontstaan, lopen veel mensen vast in zichzelf en in de relatie met anderen.

Om hieruit te komen bied ik therapie aan vanuit het vaste vertrouwen dat ieder in zichzelf de mogelijkheid heeft God en Zijn helende kracht te ontmoeten en te leren van daaruit (opnieuw) werkelijk te leven.

De aanleiding voor het starten van een therapie-traject kan een ingrijpende gebeurtenis in je leven zijn, maar vaak is de aanleiding niet zo duidelijk aanwijsbaar. Soms heb je al langer het gevoel dat het niet gaat zoals je graag zou willen, of je ervaart een zekere onvrede over de manier waarop je met bepaalde situaties omgaat. Allemaal goede redenen om contact op te nemen en te ontdekken of ik de juiste persoon voor je ben om met je klachten en vragen aan de slag te gaan.