Wie is Alychet?

Over het algemeen vrolijk, bezig, houdt van afwisseling, stilte en heeft teveel ideeën om in één leven te stoppen. Ze houdt van mensen en ... paarden. Als ze zich ooit zou gaan vervelen (weinig kans) komen er vast een paar hangbuikzwijntjes.

Als therapeut is ze betrokken, analytisch en betrouwbaar. Geen gebreken? Natuurlijk wel, maar die mag jezelf ontdekken.

Ze is getrouwd en heeft twee volwassen zonen en evenzoveel schoondochters. Nee, geen kleinkinderen. En dat vindt ze momenteel prima: "Als ik zie hoe druk je daarmee kunt zijn, vind ik het wel goed zo. Voorlopig ..."

Wat heeft zij zo al gedaan?

Ooit (ergens in de vorige eeuw) HAVO, daarna 3 jaar bijbelschool (Doorn), Maatschappelijkwerk en Diensverlening (Ede) en als zodanig jaren gewerkt in Amsterdam. Voor zichzelf begonnen in 2004 en meegedraaid in ConPas (destijds een vereniging van gelijkgezinde therapeuten). Opleiding contextueel therapeut afgerond (Utrecht) en ter afwisseling en vermaak de ClownsVakschool gevolgd in Amsterdam. Erg leuk en heel leerzaam als therapeut. Een clown moet nl. echt zijn anders is deze niet om aan te zien.

De beroepsvereninging eist van haar leden dat ze zich blijven bijscholen. Na de Clownsvakschool koos ze haar registratiepunten te halen bij de School voor Relatietherapie (Utrecht). Weer twee heel waardevolle jaren! Vervolgens heeft haar collega Wilmie Braakman haar overgehaald met haar de opleiding traumasekuologie (Cothen) te volgen: hulp aan hen die seksueel misbruikt zijn. Hun opleiders waren ook psychodramaturgen. Zij hebben hen besmet met hun passie: psychodrama! Wat een fantastische werkvorm is dit. Ze wilden dit goed onder de knie krijgen en een inschrijving bij het Instituut voor Psychodrama (Cothen) was een logische stap. Twee jaar later werd het diploma gehaald. Inmiddels was het anno 2019.

Altijd zoeken naar efficiënter, verbetering en versnelling heeft er toegeleid dat ze in januari 2020 gecertificeerd KernTalenten analist is geworden. Misschien is dit wel de grootste verandering tot nu toe: i.p.v. individuele therapie mensen een KernTalentenondezoek aanbieden. De impact blijkt minstens zo groot te zijn als therapie en als het er aan voorafgaat geeft het een goede ondergond en richting!

Als vrijwilligster is ze vanaf 2004 werkzaam in het gebedsteam van Toerusting Pastorale Zorg (TPZ). Het doel van TPZ is het trainen/toerusten van professionele hulpverleners, predikanten en leken om werkzaam te zijn in pastoraat en hulpverlening door middel van genezend gebed op basis van het gedachtegoed van Leanne Payne. Een hele mond vol. Het komt er op neer dat Alychet gewoon graag mensen helpt God te ontmoeten.

Kortom: Alychet houdt van afwisseling: therapeut, drama regiseur, ontwikkelen van lesmateriaal, analist en ... wie weet wordt ze ooit paarden coach, of metselaar